Logo da.boatexistence.com

Når et nukleosid er forbundet med et fosfat, kaldes det a?

Indholdsfortegnelse:

Når et nukleosid er forbundet med et fosfat, kaldes det a?
Når et nukleosid er forbundet med et fosfat, kaldes det a?

Video: Når et nukleosid er forbundet med et fosfat, kaldes det a?

Video: Når et nukleosid er forbundet med et fosfat, kaldes det a?
Video: Nucleotide vs Nucleoside |Fast Differences and Comparison| 2024, Kan
Anonim

Nukleotider er organiske molekyler, der består af et nukleosid og et fosfat. … De fire nukleobaser i DNA er guanin, adenin, cytosin og thymin; i RNA bruges uracil i stedet for thymin.

Hvad er bindingen mellem nukleosid og fosfat?

Når nukleotider inkorporeres i DNA, er tilstødende nukleotider forbundet med en phosphodiesterbinding: der dannes en kovalent binding mellem 5'-phosphatgruppen i et nukleotid og 3'- OH-gruppe af en anden (se nedenfor). På denne måde har hver DNA-streng en "rygrad" af phosphat-sukker-phosphat-sukker-phosphat.

Hvordan forbindes fosfat til et nukleosid for at danne et nukleotid?

Nukleotidstruktur. Nukleotider er sammensat af en nitrogenbase (dvs. en purin eller pyrimidin), en cyklisk pentose og en eller flere fosfatgrupper (fig. 13-1). Nitrogenbasen plus pentosen (ribose eller deoxyribose) er kendt som et nukleosid med tilsætning af fosfat, der danner et nukleotid.

Hvad er båndet mellem fosfat og sukker?

Bindingen dannet mellem sukkeret i et nukleotid og fosfatet af et tilstødende nukleotid er en kovalent binding En kovalent binding er deling af elektroner mellem atomer. En kovalent binding er stærkere end en hydrogenbinding (hydrogenbindinger holder par af nukleotider sammen på modsatte strenge i DNA).

Hvad hedder et nukleotidpar?

Der er fire nukleotider eller baser i DNA: adenin (A), cytosin (C), guanin (G) og thymin (T). … Disse baser danner specifikke par (A med T og G med C).

Anbefalede: