Logo da.boatexistence.com

I konservativt kraftfelt?

Indholdsfortegnelse:

I konservativt kraftfelt?
I konservativt kraftfelt?

Video: I konservativt kraftfelt?

Video: I konservativt kraftfelt?
Video: Konservativt kraftfelt 2024, Kan
Anonim

Et kraftfelt, der har egenskaben, der, når stoffet forskydes, afhænger ændringen i den tilknyttede potentielle energi ikke af den valgte vej, men kun af den indledende og sidste forskydningens position, betegnes som konservativ. Ethvert konservativt kraftfelt har en tilknyttet potentiel energi.

Hvad er meningen med konservativt kraftfelt?

[kən′sər·və·tiv ′fȯrs ‚fēld] (mekanik) Et kraftfelt, hvor arbejdet udført på en partikel ved at flytte den fra et punkt til et andet kun afhænger af partiklens indledende og endelige position.

Hvad er konservativ kraft i fysik?

Konservativ kraft, i fysik, enhver kraft, såsom gravitationskraften mellem Jorden og en anden masse, hvis arbejde kun bestemmes af den endelige forskydning af det objekt, der påvirkes.… Lagret energi eller potentiel energi kan kun defineres for konservative kræfter.

Hvad er konservativ kraft, giv et eksempel?

En konservativ kraft eksisterer, når det arbejde, som denne kraft udfører på et objekt, er uafhængigt af objektets vej. I stedet afhænger arbejdet udført af en konservativ kraft kun af bevægelsens slutpunkter. Et eksempel på en konservativ kraft er gravity.

Hvad er konservativ kraft, ikke-konservativ kraft, konservativt felt og ikke-konservativt felt?

A konservativ kraft er en kraft, hvor det udførte arbejde er uafhængig af vej. Tilsvarende er en kraft konservativ, hvis arbejdet udført over en lukket sti er nul. En ikke-konservativ kraft er en kraft, for hvilken det udførte arbejde afhænger af vejen.

Anbefalede: