Logo da.boatexistence.com

Hvor findes phospholipase a2?

Indholdsfortegnelse:

Hvor findes phospholipase a2?
Hvor findes phospholipase a2?

Video: Hvor findes phospholipase a2?

Video: Hvor findes phospholipase a2?
Video: Phospholipase A2: A paradigm for allosteric regulation by membranes and cell signaling 2024, Kan
Anonim

De ekstracellulære former for fosfolipaser A2 er blevet isoleret fra forskellige gifte (slange, bi og hveps), fra praktisk t alt hvert undersøgt pattedyrsvæv (inklusive bugspytkirtel og nyre) også fra bakterier.

Hvordan aktiveres phospholipase A2?

Lipid–Protein Interactions in Membranes

Phospholipase A2 hydrolyserer fedtsyren i position 2′ af glycerolen i et phospholipid og producerer et lysophospholipid. For at virke på phospholipidsubstratet i en biologisk membran skal phospholipasen få adgang til sp altningsstedet på lipidet

Hvad er phospholipase A2's funktion?

Phospholipase A2 (PLA2) spiller en afgørende rolle i forskellige cellulære responser, herunder phospholipidfordøjelse og metabolisme, værtsforsvar og sign altransduktion.

Udskilles phospholipase A2 af bugspytkirtlen?

Phospholipase A2-I er syntetiseret i og frigivet fra bugspytkirtel-acinære celler, men kan også påvises i lunge-, milt-, nyre- og ovarievæv. Således ser phospholipase A2-I ud til at deltage i mange fysiologiske processer bortset fra fordøjelsen af mad.

Hvor findes phospholipase?

Phospholipases. Phospholipase-enzymer findes i pancreas-sekreter og i væv De spiller en rolle i toksiner og gifte i fordøjelsesmembraner for at tillade spredning af infektion. Ud over deres fordøjelsesfunktion i genanvendelse af prækursorer, har de roller i sign altransduktion.

Anbefalede: