Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder respirometri?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder respirometri?
Hvad betyder respirometri?

Video: Hvad betyder respirometri?

Video: Hvad betyder respirometri?
Video: Spirometry | Test for Lung Function | Nucleus Health 2024, Kan
Anonim

Respirometri er en generel betegnelse, der omfatter en række teknikker til at opnå estimater af metabolismen af hvirveldyr, hvirvelløse dyr, planter, væv, celler eller mikroorganismer via en indirekte mål for varmeproduktion (kalorimetri).

Hvad bruges respirometri til?

Et respirometer er en enhed, der bruges til at måle en levende organismes respirationshastighed ved at måle dens vekselkurs for ilt og/eller kuldioxid.

Hvordan fungerer respirometre?

Hvordan fungerer et respirometer? Den måler mængden af ilt, der forbruges af en organisme . Den bruger KOH til at fange CO2 produceret, når O2 er forbrugt. Den er baseret på den ideelle gaslov.

Hvad er mitokondriel respirometri?

Højopløsningsrespirometri, HRR, er den state-of-the-art tilgang inden for mitokondrier og celleforskning til at måle respiration i forskellige typer mitokondriepræparater og levende celler kombineret med MultiSensor-moduler.

Hvad er en respirometrisk test?

Respirometri er en teknologi, der bruges til at måle og fortolke iltforbruget i biomassen som det samlede forbrug eller forbrugshastigheden i et biologisk spildevandsrensningsanlæg. … Med andre ord er iltoptagelse proportional med bakteriel aktivitet i slammet.

Anbefalede: