Logo da.boatexistence.com

Hvordan fungerer et gitterspektrometer?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer et gitterspektrometer?
Hvordan fungerer et gitterspektrometer?

Video: Hvordan fungerer et gitterspektrometer?

Video: Hvordan fungerer et gitterspektrometer?
Video: How does a spectrophotometer work? 2024, Kan
Anonim

I de fleste spektrometre bliver det divergerende lys derefter kollimeret af et konkavt spejl og rettet mod et gitter … Gitteret spreder derefter lysets spektralkomponenter i let varierende vinkler, som derefter fokuseres af et andet konkavt spejl og afbildes på detektoren.

Hvordan fungerer et diffraktionsgitterspektrometer?

Et diffraktionsgitter er et optisk element, som separerer (dispergerer) polykromatisk lys i dets konstituerende bølgelængder (farver) Det polykromatiske lys, der falder ind på gitteret, spredes, så hver bølgelængde reflekteres fra gitteret i en lidt anden vinkel.

Hvad er det grundlæggende princip for spektrometereksperimenter med rist?

Spektrometres grundlæggende funktion

Sp alten vignetterer lyset, når det kommer ind i spektrometret. Derefter, i de fleste spektrometre, , kollimeres det divergerende lys af et konkavt spejl og rettes mod et gitter. Herefter spreder gitteret lysets spektrale komponenter i let varierende vinkler.

Hvad er gitterspektrometer?

Et instrument, der bruger et diffraktionsgitter til at sprede lys i et spektrum. Gitre kan placeres i fokus af et teleskop (et focal-plane spectrometer) eller foran et teleskop (et objektivt spektrometer). Gitterspektrometre bruges til spektroskopi ved bølgelængder fra røntgenstråler til det fjerne infrarøde.

Hvad er funktionen af gitter i spektrofotometer?

Diffraktionsgitteret for et spektrometer bestemmer bølgelængdeområdet og bestemmer delvist den optiske opløsning, som spektrometeret vil opnå Valg af det korrekte gitter er en nøglefaktor for at optimere dit spektrometer til bedste spektrale resultater i din applikation.

Anbefalede: