Logo da.boatexistence.com

Fungerer cosinus for ikke-retvinklede trekanter?

Indholdsfortegnelse:

Fungerer cosinus for ikke-retvinklede trekanter?
Fungerer cosinus for ikke-retvinklede trekanter?

Video: Fungerer cosinus for ikke-retvinklede trekanter?

Video: Fungerer cosinus for ikke-retvinklede trekanter?
Video: Basic trigonometry II | Basic trigonometry | Trigonometry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Cosinusloven kan bruges til at finde målet for en vinkel eller en side af en ikke-retvinklet trekant, hvis vi ved: to sider og vinklen mellem dem eller. tre sider og ingen vinkler.

Fungerer sin og cos kun for retvinklede trekanter?

Nøglepunkt: Uanset trekantens størrelse vil disse trigonometriske forhold altid gælde for retvinklede trekanter Husk de tre grundlæggende forhold kaldes sinus, cosinus og tangens, og de repræsenterer de grundlæggende trigonometriske forhold efter det græske ord for trekantmåling.

Fungerer SOH CAH TOA for ikke-retvinklede trekanter?

For retvinklede trekanter har vi Pythagoras' sætning og SOHCAHTOA. Men disse metoder virker ikke for ikke-retvinklede trekanter.

Kan du løse en ikke-retvinklet trekant?

Det ville dog være at foretrække at have metoder, som vi kan anvende direkte på ikke-retvinklede trekanter uden først at skulle oprette rette trekanter. Enhver trekant, der ikke er en retvinklet trekant, er en skrå trekant At løse en skrå trekant betyder at finde målene for alle tre vinkler og alle tre sider.

Hvad er den korteste side af en 30 60 90 trekant?

Og så videre. siden modsat 30°-vinklen er altid den mindste, fordi 30 grader er den mindste vinkel. Siden modsat 60°-vinklen vil være den midterste længde, fordi 60 grader er den mellemstore gradvinkel i denne trekant.

Anbefalede: