Logo da.boatexistence.com

Hvordan produceres trinitrotoluen?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan produceres trinitrotoluen?
Hvordan produceres trinitrotoluen?

Video: Hvordan produceres trinitrotoluen?

Video: Hvordan produceres trinitrotoluen?
Video: Простой оригами конверт 💌 поделки 💌 бумаги Каваи 2024, Juli
Anonim

❖ TNT er et gult, lugtfrit fast stof, der ikke forekommer naturligt i miljøet. Den er lavet ved at kombinere toluen med en blanding af salpetersyre og svovlsyre (ATSDR 1995). ❖ Det er en højeksplosiv, enkeltringet nitroaromatisk forbindelse, der er et krystallinsk fast stof ved stuetemperatur (CRREL 2006).

Hvordan blev TNT først lavet?

TNT blev først lavet i 1863 af Joseph Wilbrand, en tysk kemiker, som arbejdede på fremstilling af farvestoffer. … TNT har en detonationshastighed på 6900 m/s, og i de tidlige dage af dets brug som sprængstof havde det brug for et primært sprængstof såsom fulminate for at detonere det.

Hvad bruges trinitrotoluen til?

Trinitrotoluene (TNT) (118-96-7) bruges som et højsprængstof til militære og industrielle anvendelser. Det er også et mellemprodukt i produktionen af farvestoffer og fotografiske kemikalier. Indtagelse, indånding og hudkontakt er mulige eksponeringsveje.

Hvilke kemikalier er eksplosive?

Her er fem af disse ikke-nukleare kemikalier, som alle eksploderer via den hurtige frigivelse af gas

  • TNT. Et af de mest almindeligt kendte eksplosive kemikalier er trinitrotoluen eller TNT, som har været udstrakt i videospil og film. …
  • TATP. …
  • RDX. …
  • PETN. …
  • Aziroazidazid.

Er ni3 eksplosiv?

Nitrogentriiodid er en uorganisk forbindelse med formlen NI3 Det er et ekstremt følsomt kontaktsprængstof: små mængder eksploderer med et højt, skarp snap ved berøring selv let, frigiver en lilla sky af joddamp; den kan endda blive detoneret af alfastråling.

Anbefalede: