Logo da.boatexistence.com

Ser en sort krop altid sort ud?

Indholdsfortegnelse:

Ser en sort krop altid sort ud?
Ser en sort krop altid sort ud?

Video: Ser en sort krop altid sort ud?

Video: Ser en sort krop altid sort ud?
Video: Volbeat - For Evigt ft. Johan Olsen (Lyric Video) 2024, Kan
Anonim

En sort krop er en krop, der absorberer alle bølgelængder af lys. Intet lys reflekteres, og derfor, ved lav temperatur, ser det sort ud.

Hvorfor er en sort krop ikke sort?

Navnet "sort krop" er givet, fordi det absorberer alle lysets farver … I modsætning hertil er en hvid krop en med en "ru overflade, der reflekterer alle indfaldende stråler fuldstændigt og ensartet i alle retninger." Et sort legeme i termisk ligevægt (det vil sige ved en konstant temperatur) udsender elektromagnetisk sort-legeme-stråling.

Hvad er farven på blackbody?

En sort krop fremstår sort ved stuetemperatur Igen er det meste af den energi, den udstråler, i form af en infrarød stråle. En sort krops infrarøde stråling kan ikke opfattes af de menneskelige øjne, da de menneskelige øjne aldrig opfatter farve ved meget lave lysintensiteter.

Er hver genstand en sort krop?

Alle objekter udsender elektromagnetisk stråling i henhold til deres temperatur. … Det udsender derefter termisk stråling i et kontinuerligt spektrum i henhold til dens temperatur. Stjerner opfører sig ca. som sorte kroppe, og dette koncept forklarer, hvorfor der er forskellige farver af stjerner.

Hvorfor er stjerne en sort krop?

En stjerne anses for at være et eksempel på en "perfekt radiator og perfekt absorber" kaldet en sort krop. Dette er en idealiseret krop, der absorberer al elektromagnetisk energi, der falder ind på den. En sort krop er kun sort i den forstand, at den er absolut uigennemsigtig ved alle bølgelængder; det behøver ikke se sort ud.

Anbefalede: