Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev Bibelen oversat til latin?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev Bibelen oversat til latin?
Hvornår blev Bibelen oversat til latin?

Video: Hvornår blev Bibelen oversat til latin?

Video: Hvornår blev Bibelen oversat til latin?
Video: History of Bible Translation 2024, Kan
Anonim

Den latinske oversættelse af Bibelen skrevet af St. Hieronymus, som blev bedt af pave Damasus i 382 A. D. om at bringe orden i udbredelsen af gamle latinske versioner, som var i cirkulation. Hans oversættelse blev den latinske standardversion af Bibelen for den vestlige latintalende kirke.

Hvem oversatte først Bibelen fra græsk til latin?

Jerome. I 382 gav pave Damasus Jerome, den førende bibelforsker på sin tid, til opgave at fremstille en acceptabel latinsk version af Bibelen ud fra de forskellige oversættelser, der dengang blev brugt.

Hvem oversatte Bibelen til latin?

Hensigten med Sankt Hieronymus, der til latin oversatte det hebraiske i Det Gamle Testamente og det græske i Det Nye Testamente, var, at almindelige kristne i Romerriget skulle være i stand til at læs Guds ord.'Uvidenhed om skrifterne', skrev han, 'er uvidenhed om Kristus'.

Hvornår blev Bibelen oversat til græsk?

Septuagintabibelen opstod i det 3. århundrede f.v.t., da den hebraiske bibel, eller Det Gamle Testamente, blev oversat til græsk.

Hvad var den første latinske oversættelse af Bibelen?

Vulgaten krediteres norm alt som værende den første oversættelse af Det Gamle Testamente til latin direkte fra den hebraiske Tanakh snarere end fra den græske Septuaginta.

Anbefalede: