Logo da.boatexistence.com

Gør det rigtige - deontologi?

Indholdsfortegnelse:

Gør det rigtige - deontologi?
Gør det rigtige - deontologi?

Video: Gør det rigtige - deontologi?

Video: Gør det rigtige - deontologi?
Video: Clash-A-Rama: Archer Departure (Season Finale) Clash of Clans 2024, Kan
Anonim

Deontologisk (pligtbaseret) etik handler om, hvad folk gør, ikke med konsekvenserne af deres handlinger. Gør det rigtige. Gør det, fordi det er den rigtige ting at gøre. Gør ikke forkerte ting.

Hvad er rigtig deontologi?

I moralfilosofi er deontologisk etik eller deontologi (fra græsk: δέον, 'forpligtelse, pligt' + λόγος, 'studie') den normative etiske teori om, at moralen i en handling bør baseres på, om den handling i sig selv er rigtig eller forkert under en række regler, snarere end baseret på konsekvenserne af handlingen.

Hvad er rigtigt og forkert i deontologi?

Deontologi er en etisk teori, der bruger regler til at skelne rigtigt fra forkert. Deontologi forbindes ofte med filosoffen Immanuel Kant. Kant mente, at etiske handlinger følger universelle moralske love, såsom Lyv ikke. Stjæl ikke.

Er deontologi den gyldne regel?

Deontologi er en skole for moralfilosofi, hvor etisk adfærd er lig med at følge regler. … "Den gyldne regel" (gør mod andre, som du vil have dem til at gøre mod dig) er et eksempel på deontologi; det er en moralsk regel, der skal følges i alle situationer, så alle kan leve et moralsk liv.

Hvad er det rigtige at gøre etik?

Den amerikanske forfatter og filosof Aldo Leopold sagde engang " Etisk adfærd er at gøre det rigtige, når ingen andre ser-selv når det er lovligt at gøre det forkerte. "

Anbefalede: