Logo da.boatexistence.com

Hvor kom lutefisk fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom lutefisk fra?
Hvor kom lutefisk fra?

Video: Hvor kom lutefisk fra?

Video: Hvor kom lutefisk fra?
Video: Slik lager du lutefisk 2024, Kan
Anonim

Lutefisk-torskefisk (fisk) konserveret i lud (lut)-er både en delikatesse og en tradition blandt skandinavisk-amerikanere, der serverer den kemisk gennemblødte, gelatinøse fisk med et varmt og venligt smil. Lutefisk, eller lutfisk på svensk, er en traditionel ret i Norge, Sverige og dele af Finland

Hvad lugter lutefisk af?

Lutefisk har en tydelig lugt

De fleste mennesker beskriver den som en meget skarp, fiskeagtig lugt, der ikke let kan glemmes. Kort sagt dufter lutefisk stærkt af fisk, med noter af surhed og ammoniak. Lugten har en tendens til at falde tilbage, efter at lutefisken er blevet kogt, selvom nogle ikke når så langt.

Hvilket land spiser mest lutefisk?

Langt mere lutefisk indtages i USA end i Scandinavia, meget af det af skandinaviske amerikanere i lutherske kirker og broderloger. Madison, Minnesota har døbt sig selv "verdens lutefisk-hovedstad" og hævder det største per capita-forbrug af lutefisk i Minnesota.

Hvordan blev traditionel lutefisk lavet?

Vikingebopladsen var ved at løbe tør for mad i løbet af vinteren, og en af vikingerne ville tage den ludvædede fisk, skylle den i ferskvand og koge den – voila – skaber lutefisk.

Er lutefisk lovlig?

Der stod: " Lutefisk er lovligt i Sunburg," et slogan, der er for velsmagende til ikke at se nærmere på. Lutefisk, viser det sig, er en slags skarp, gelatinøs fiskeret, der er populær i nordiske nationer og kun tilgængelig på Stateside i ferierne.

Anbefalede: