Logo da.boatexistence.com

Hvor skal man opbevare stiklinger hen over vinteren?

Indholdsfortegnelse:

Hvor skal man opbevare stiklinger hen over vinteren?
Hvor skal man opbevare stiklinger hen over vinteren?

Video: Hvor skal man opbevare stiklinger hen over vinteren?

Video: Hvor skal man opbevare stiklinger hen over vinteren?
Video: Sådan laver du jordbærstiklinger 2024, Kan
Anonim

Stiklinger fra mange etårige planter holder sig over vinteren, spirer rødder og er klar til udplantning om foråret. Du kan placere dem i potter eller kopper uden dræn fyldt med fugtig perlit eller vermiculit. Find dem ved først i stærkt lys, væk fra solen. Flyt senere til et område, hvor de modtager morgensol.

Hvordan opbevarer du stiklinger?

Opbevar stiklinger på et køligt, mørkt og fugtigt sted. Må IKKE opbevares i et vådt område, da dette vil fremme rodvækst og svække stiklingen. Læg den nederste 1/3 af stiklingen i blød i vand i 1-5 dage før plantning.

Kan jeg opbevare stiklinger i en kold ramme om vinteren?

Hvis du har små hårdføre frøplanter og stiklinger i potter, såsom buske og stauder, der enten er for små til at plante ud i kanten, eller du ikke har plads eller tid til at plante dem ud inden frosten, og derefter placere dem i et spring bed over vinteren er den næstbedste metode til at holde dem sikre.

Hvor skal du opbevare stiklinger?

Du skal også bruge en varm, let vindueskarm, som du kan lægge stiklingerne på, eller et drivhus – uanset hvad skal de holdes uden for direkte sollys Når stilken taber sig kontakt med rødderne, starter den en hurtig visneproces, så stiklinger bør tages om morgenen eller aftenen, men aldrig i middagssolen.

Kan du putte stiklinger direkte i jorden?

Teknisk kan du overføre dine stiklinger til jorden til enhver tid Faktisk kan du faktisk formere direkte i jorden, men det er meget sværere at gøre i dit hjem. Når du formerer i jord, skal du holde en god balance mellem jordfugtighed, luftgennemstrømning og fugtighed.

Anbefalede: