Logo da.boatexistence.com

Hvornår var tartans populære?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår var tartans populære?
Hvornår var tartans populære?

Video: Hvornår var tartans populære?

Video: Hvornår var tartans populære?
Video: Kiss Kiss (Tarkan) 2024, Kan
Anonim

Tartan opnåede bredere popularitet i det nittende århundrede gennem de romantiske skrifter af Sir W alter Scott, som var bagmand for det berømte besøg i Edinburgh af George IV i 1822. Dette var den første monark at besøge Skotland siden Charles II, og begivenheden var en anledning til stor fest.

Hvornår blev tartan populær?

Populariteten af tartan blev kraftigt øget af George IV's kongelige besøg i Edinburgh i 1822 George IV var den første regerende monark, der besøgte Skotland i 171 år. Festlighederne omkring begivenheden blev skabt af Sir W alter Scott, der grundlagde Celtic Society of Edinburgh i 1820.

Hvornår kom tartan på mode?

Der er beviser for keltiske tartans, der dateres så langt tilbage som 8. århundrede f. Kr., selvom det først var omkring 1500-tallet, at tekstilet begyndte at "trende" (så meget som noget kunne trende for omkring 500 år siden i hvert fald.)

Hvornår blev tartan lovligt igen?

Tøjet blev derefter forbudt i 26 år med strenge straffe for alle, der bar det. Men i 1782 blev forbuddet ophævet, og ironisk nok, i det 19. århundrede blev protektion af dronning Victoria og andre kongelige familiemedlemmer snart igen accepteret tartan som en ordentlig påklædning.

Hvad er den mest populære tartan?

I dag er Royal Stewart den mest udbredte tartan kommercielt takket være dens slående røde farveskema. Ingen opfatter det som et udtryk for royalisme. Det er simpelthen den mest brugte tartan i verden.

Anbefalede: