Logo da.boatexistence.com

Når tomater er klar til at blive plukket?

Indholdsfortegnelse:

Når tomater er klar til at blive plukket?
Når tomater er klar til at blive plukket?

Video: Når tomater er klar til at blive plukket?

Video: Når tomater er klar til at blive plukket?
Video: Sørg for å forberede DETTE til såsesongen 2022 2024, Kan
Anonim

En tomat er perfekt moden, når den har en jævn, glat farve fra top til bund Hvis du plukker tomater, når deres farve ikke er ensartet, skal du huske på, at når du plukker når den kommer fra vinstokken, stopper dens smagsudvikling. (Farven vil fortsætte med at udvikle sig, mens tomaten står på disken.)

Hvordan ved du, hvornår tomater er klar til at blive plukket?

Mens farve måske er det største tegn på modenhed, er følelsen også vigtig. En umoden tomat er fast at røre ved, mens en alt for moden tomat er meget blød. En moden, plukkeklar tomat skal være fast, men give lidt, når den trykkes forsigtigt med en finger.

Venter du til tomaterne bliver røde, før du plukker?

Når tomaten når et stadie, hvor den er ca. ½ grøn og ½ pink (kaldet 'breaker-stadiet'), kan tomaten høstes og modnes af vinstokken uden tab af smag, kvalitet eller ernæring.

Er det bedre at lade tomater modne på vinstokken?

For mange er det den ideelle høst at plukke en dybrød moden tomat direkte fra vinstokken. Men som det viser sig, at lade den tomat modne fuldt ud på vinen er ikke den bedste idé Ikke mindst for tomatens smag og næringsværdi eller for den fortsatte produktion af din tomatplanter.

Kan jeg plukke mine tomater, når de er grønne?

Høst af umodne tomater

Det er helt OK at høste grønne tomatfrugter At gøre det skader ikke planten, og det vil ikke skade frugterne. Høst af grønne tomater vil ikke stimulere planten til at lave flere frugter, fordi den funktion er relateret til lufttemperaturen og tilgængeligheden af næringsstoffer i jorden.

Anbefalede: