Logo da.boatexistence.com

Er engelsk fonetisk konsekvent?

Indholdsfortegnelse:

Er engelsk fonetisk konsekvent?
Er engelsk fonetisk konsekvent?

Video: Er engelsk fonetisk konsekvent?

Video: Er engelsk fonetisk konsekvent?
Video: Udtale af engelsk alfabet - Praktisk ABC-lektion 2024, Kan
Anonim

Det er vigtigt at forstå, at engelsk ikke er et fonetisk sprog. Så vi siger ofte ikke et ord på samme måde som det er stavet. Nogle ord kan have den samme stavemåde, men forskellig udtale, f.eks.: Jeg kan godt lide at læse [ri:d].

Hvorfor er engelsk fonetisk inkonsekvent?

Engelsk stavning er til en vis grad fonetisk. Det er bare meningen, at det (mere eller mindre) skulle skrive sproget ned, som det var for omkring 700 år siden, og der har ikke været en konsekvent eller generaliseret indsats for at opdatere stavningen, så den afspejler den nyere udvikling i udtalen.

Hvad vil det sige at være fonetisk konsistent?

Fonetisk konsistent betyder, at en mållyd er isoleret på det mindst mulige niveau (fonem, telefon eller allofon), og at produktionskonteksten skal være konsistent.

Er spansk fonetisk konsekvent?

I modsætning til engelsk er spansk et fonetisk sprog: Inden for nogle få enkle regler udtales bogstaver konsekvent Dette gør det til et forholdsvis nemt sprog at lære at tale. De regelmæssige lyd-til-bogstav-korrelationer betyder også, at der sjældent er overraskelser i stavning.

Hvad er det mest fonetisk konsekvente sprog?

Esperanto er langt det mest "konsistente" sprog til udtale og grammatik. Der er ingen køn, kun en bestemt artikel, alle verber er regulære, og det staves altid fonetisk med betoning på næstsidste stavelse.

Anbefalede: