Logo da.boatexistence.com

Ville et kompas fungere på Jupiter?

Indholdsfortegnelse:

Ville et kompas fungere på Jupiter?
Ville et kompas fungere på Jupiter?

Video: Ville et kompas fungere på Jupiter?

Video: Ville et kompas fungere på Jupiter?
Video: ОДЕССА ПРИВОЗ/САЛО ГЛАЗАМ СВОИМ НЕ ВЕРЮ/ ЦЕНЫ. НОЖИ, Липован 2022 2024, Kan
Anonim

Et kompas er noget, der reagerer på et magnetfelt. … Så hvis du faktisk var tæt på Jupiter, har Jupiter et magnetfelt, meget stærkere end jordens magnetfelt, dit kompas ville helt sikkert pege mod Jupiters nordpol, hvis du faktisk var omkring Jupiter nu.

Ville et kompas fungere på en anden planet?

Det afhænger af planetens indre struktur Kompasser på jorden virker, fordi jorden genererer et magnetfelt. Den nøjagtige mekanisme er (tror jeg) stadig diskuteret, men er relateret til geologiske processer, der finder sted i jordens indre og ydre kerne, som primært er jern.

På hvilken af disse planeter ville et kompas være ubrugeligt?

Men et konventionelt kompas er ubrugeligt på Mars I modsætning til Jorden har Mars ikke længere et glob alt magnetfelt. I 1997, under sine flybremsningsmanøvrer, opdagede NASAs Mars Global Surveyor-sonde en vis magnetisk aktivitet på den røde planet, men det viste sig at være remanent magnetisme.

Ville et kompas fungere på Venus?

Venus er ligesom Jorden en klippeplanet med en atmosfære, og den er omtrent samme afstand fra solen (kun omkring en fjerdedel tættere på Jorden). … Venus har intet magnetfelt, så et kompas ville ikke fungere, og det ville være vanskeligt at navigere rundt i det vulkanske terræn.

Hvordan fungerer kompasser på andre planeter?

Kompasser fungerer bruger magnetiske felter … Hvis du bevæger dig langt nok væk fra Jorden, vil du nå et punkt, hvor Solens magnetfelt vil være stærkere end Jordens. På dette tidspunkt ville dit kompas bytte troskab og ville begynde at pege mod Solens magnetiske nordpol.

Anbefalede: