Logo da.boatexistence.com

Kan du korrelere to dikotome variable?

Indholdsfortegnelse:

Kan du korrelere to dikotome variable?
Kan du korrelere to dikotome variable?

Video: Kan du korrelere to dikotome variable?

Video: Kan du korrelere to dikotome variable?
Video: Terrence Deacon Reveals the Hidden Connection: Consciousness & Entropy 2024, Kan
Anonim

Som med punkt-biserialet, er beregning af Pearson-korrelationen for to dikotome variable samme som phi. I lighed med t-test/korrelationsækvivalensen er forholdet mellem to dikotome variable det samme som forskellen mellem to grupper, når den afhængige variabel er dikotm.

Kan du lave korrelationer med dikotome variable?

For en dikotom kategorisk variabel og en kontinuert variabel kan du beregne en Pearson-korrelation, hvis den kategoriske variabel har en 0/1-kodning for kategorierne. Denne korrelation er så også kendt som en punkt-biseriel korrelationskoefficient.

Kan du korrelere mere end 2 variable?

Vi kan også beregne korrelationen mellem mere end to variable. … Ofte slettes de nedskrevne, og den multiple korrelationskoefficient og multiple bestemmelseskoefficient skrives ganske enkelt som henholdsvis R og R2. Disse definitioner kan også udvides til mere end to uafhængige variable.

Kan du korrelere to binære variable?

Pearson- og Spearman-korrelationen er defineret, så længe du har nogle 0'ere og nogle 1'ere for both af to binære variable, f.eks. y og x. … For eksempel, i enhver situation, hvor de to vektorer er identiske, forudsat at de har nogle 0'ere og nogle 1'ere i hver, så er y=x per definition, og korrelationen nødvendigvis 1.

Hvordan finder du sammenhængen mellem to kategoriske variable?

Almindelige måder at undersøge sammenhænge mellem to kategoriske variable på:

  1. Grafisk: klynget søjlediagram; stablet søjlediagram.
  2. Beskrivende statistik: krydstabeller.
  3. Hypotesetestning: test af forskelle mellem proportioner. chi-kvadrat tester en test for at teste, om to kategoriske variable er uafhængige.

Anbefalede: