Logo da.boatexistence.com

Hvilke elementer er ikke-reaktive?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke elementer er ikke-reaktive?
Hvilke elementer er ikke-reaktive?

Video: Hvilke elementer er ikke-reaktive?

Video: Hvilke elementer er ikke-reaktive?
Video: Silent Hill игры | Развитие серии | Полная хронология 2024, Juli
Anonim

Ædelgasser er ikke-reaktive, ikke-metalliske grundstoffer i gruppe 18 i det periodiske system. Som du kan se i det periodiske system nedenfor, omfatter ædelgasser helium (He), neon (Ne), argon (Ar), krypton (Kr), xenon (Xe) og radon (Rn). Alle ædelgasser er farveløse og lugtløse.

Hvilket er det mest ikke-reaktive element?

Ædelgasser er de mindst reaktive af alle grundstoffer. Det er fordi de har otte valenselektroner, som fylder deres ydre energiniveau. Dette er det mest stabile arrangement af elektroner, så ædelgasser reagerer sjældent med andre grundstoffer og danner forbindelser.

Hvilket grundstof er et ikke-reaktivt metal?

Ædelmetaller findes som rene metaller, fordi de er ikke-reaktive og ikke kombineres med andre grundstoffer for at danne forbindelser. Fordi de er så ikke-reaktive, korroderer de ikke let. Ædelmetaller omfatter kobber, palladium, sølv, platin og guld.

Hvordan ved du, hvilket element der er mindst reaktivt?

Et grundstofs reaktivitet kan bestemmes ved at se på elementets elektronkonfiguration. De mindst reaktive grundstoffer er dem der har en fuld yderste valensskal, dvs. de har 8 elektroner i den ydre skal, så elementer som helium, neon, radon eller overgangselementerne.

Hvilke er ikke-reaktive ikke-metaller?

Andre ikke-metalgasser omfatter hydrogen, fluor, chlor og alle gruppen atten ædelgasser (eller inerte) gasser. Helium er kemisk ikke-reaktivt, så det er nyttigt til applikationer som balloner (se figur 3) og lasere, hvor ikke-antændelighed er ekstremt vigtig.

Anbefalede: