Logo da.boatexistence.com

Er byrne et irsk navn?

Indholdsfortegnelse:

Er byrne et irsk navn?
Er byrne et irsk navn?

Video: Er byrne et irsk navn?

Video: Er byrne et irsk navn?
Video: Experiencing the Angels - Interview with Lorna Byrne 2024, Kan
Anonim

Irsk: Angliciseret form af gælisk Ó Broin 'efterkommer af Bran', et personligt navn baseret på klid 'ravn'. Bran var navnet på en søn af kongen af Leinster, der døde i Köln i 1052, og også på helten fra en rejsefortælling fra det 8. århundrede.

Er Byrne skotsk eller irsk?

Den mest almindelige betydning af Byrne (variationer: Burns, Byrn, Byrnes, O'Byrne) er et efternavn afledt af det irske navn Ó Broin.

Hvor er Byrnes fra i Irland?

Wicklow, et bjergrigt amt på Irlands østkyst. I dag kan mange mennesker med efternavnet Byrne stadig findes i dette område, sammen med amterne Dublin og Louth. Af de klaner, der modstod den udenlandske invasion af Irland, var Byrnes blandt de hårdeste.

Hvad er det mest almindelige irske efternavn?

Murphy, som har været Irlands mest populære efternavn i mere end 100 år, bevarer førstepladsen. Kelly hævder nummer to, efterfulgt af Byrne og Ryan. I 2014 blev 767 babyer registreret i Irland med efternavnet Murphy, 633 blev registreret under Kelly, mens Byrne stod for 552 registreringer.

Er Byrne katolik eller protestant?

OUTSPOKEN skuespiller Gabriel Byrne har lanceret et stikkende angreb på den katolske kirke og beskrevet den som en "kraft for det onde". Den veteran Hollywood-stjerne havde en streng katolsk opvækst i Dublin og tilbragte fem år i seminaruddannelse for at blive præst.

Anbefalede: