Logo da.boatexistence.com

Hvad er zeugma i poesi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er zeugma i poesi?
Hvad er zeugma i poesi?

Video: Hvad er zeugma i poesi?

Video: Hvad er zeugma i poesi?
Video: "What is a Zeugma?": A Literary Guide for English Students and Teachers 2024, Kan
Anonim

En talemåde, hvor et udsagnsord eller præposition forbinder to objekter inden for den samme sætning, ofte med forskellige betydninger.

Hvad er zeugma og eksempler?

A zeugma er et litterært udtryk for at bruge ét ord til at modificere to andre ord på to forskellige måder. Et eksempel på en zeugma er, “Hun knuste hans bil og hans hjerte” … For eksempel kan du bruge zeugmaen, "Jeg mistede mine nøgler og mit temperament." På græsk betyder zeugma "et åk", som i at binde et ord til to ideer.

Hvordan analyserer du zeugma?

Zeugma er, når du bruger et ord i en sætning én gang, mens du formidler to forskellige betydninger på samme tid. Nogle gange er ordet bogstaveligt i én del af sætningen, men billedligt i en anden; andre gange er det bare to helt adskilte betydninger af ordet.

Hvad er zeugma-test?

BY. EMANUEL VIEBAHN. Abstrakt: Når filosoffer argumenterer imod en formodet tvetydighed, stoler filosoffer ofte på zeugma-testen. I en anvendelse af zeugma-testen placeres et angiveligt tvetydigt udtryk i en sætning, hvor flere af dets formodede betydninger tvinges sammen

Hvad er forskellen mellem zeugma og syllepsis?

er, at syllepsis er (retorik) en talemåde, hvor et ord samtidigt modificerer to eller flere andre ord, således at modifikationen skal forstås forskelligt med hensyn til hvert modificeret ord; forårsager ofte humoristisk uoverensstemmelse, mens zeugma er (retorik) handlingen at bruge et ord, især et …

Anbefalede: