Logo da.boatexistence.com

Hvad er en sonet i poesi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en sonet i poesi?
Hvad er en sonet i poesi?

Video: Hvad er en sonet i poesi?

Video: Hvad er en sonet i poesi?
Video: What is a sonnet? 2024, Kan
Anonim

Et 14-linjers digt med et variabelt rimskema med oprindelse i Italien og bragt til England af Sir Thomas Wyatt og Henry Howard, jarl af Surrey i det 16. århundrede. Bogstaveligt t alt en "lille sang", reflekterer sonetten traditionelt over en enkelt følelse med en afklaring eller "vending" i tankegangen i dens afsluttende linjer.

Hvad er sonnet og dets eksempel?

Sonetten er en form for lyrisk poesi med oprindelse i Italien i det 13. århundrede. Faktisk er "sonnet" afledt af det italienske ord sonetto, der betyder "lille lyd" eller "lille sang". Du kan se en sonet ved dens 14-linjers arrangement. En sonet med en rød rose som soneteksempler.

Hvordan identificerer man et sonnetdigt?

Sonetter deler disse egenskaber:

  1. Fjorten linjer: Alle sonetter har 14 linjer, som kan opdeles i fire sektioner kaldet kvad.
  2. Et strengt rimskema: Rimskemaet for en Shakespeare-sonet er for eksempel ABAB / CDCD / EFEF / GG (bemærk de fire adskilte afsnit i rimskemaet).

Er et 14-linjers digt altid en sonet?

A sonnet er en type af fjorten-linjers digt. Traditionelt består de fjorten linjer i en sonet af en oktav (eller to kvad, der udgør en strofe på 8 linjer) og en sestet (en strofe på seks linjer). Sonetter bruger generelt en meter jambisk pentameter og følger et fast rimskema.

Hvad består en sonet af?

En sonet består af 14 linjer Shakespeare-sonetter er typisk styret af følgende regler: De 14 linjer er opdelt i fire undergrupper. De første tre undergrupper har hver fire linjer, hvilket gør dem til "kvader", hvor den anden og fjerde linje i hver gruppe indeholder rimede ord.

Anbefalede: