Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev somatotype udviklet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev somatotype udviklet?
Hvornår blev somatotype udviklet?

Video: Hvornår blev somatotype udviklet?

Video: Hvornår blev somatotype udviklet?
Video: СТРАННЫЕ НОВОСТИ НЕДЕЛИ - 59 | Таинственный | Вселенная | НЛО | Паранормальный 2024, Kan
Anonim

William H. Sheldon, PhD, MD, introducerede begrebet kropstyper eller somatotyper i 1940'erne. Siden da har ernæringseksperter, træningsfysiologer og endda læger brugt det til at hjælpe med at designe effektive, individualiserede fitnessplaner.

Hvilket år blev somatotypen udviklet?

Somatotype er en taksonomi udviklet i 1940'erne af den amerikanske psykolog William Herbert Sheldon for at kategorisere den menneskelige fysik i henhold til det relative bidrag fra tre grundlæggende elementer, som han kaldte 'somatotyper', klassificeret af ham som 'ektomorf', 'mesomorf' og 'endomorf'.

Hvem skabte somatotype?

Somatotype-teori er oftest forbundet med William Sheldon. Sheldons somatotypeteori etablerede tre grundlæggende kropstyper: endomorf, mesomorf og ektomorf.

Er somatotyper videnskabelige?

Somatotyper er ikke videnskab. De er et fuldstændig subjektivt og forudindtaget system, der tilfældigvis var generelt præcist og blev populært.

Hvad var den teoretiske oprindelse til Sheldons tre kropstyper?

I 1940'erne foreslog Sheldon en teori om, hvordan der er visse kropstyper ("somatotyper"), der er forbundet med bestemte personlighedsegenskaber. Han hævdede, at der er tre sådanne somatotyper: endomorphy, mesomorphy og ectomorphy.

Anbefalede: