Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev xylofon udviklet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev xylofon udviklet?
Hvornår blev xylofon udviklet?

Video: Hvornår blev xylofon udviklet?

Video: Hvornår blev xylofon udviklet?
Video: Marvel's Spider-man: Miles Morales (The Movie) 2024, Kan
Anonim

Det tidligste bevis på en ægte xylofon er fra det 9. århundrede i det sydøstlige Asien, mens et lignende hængende træinstrument, en type harmonikon, siges af Wiens symfonibibliotek at have eksisteret i 2000 f. Kr. i det, der nu er en del af Kina.

Hvornår blev den første xylofon skabt?

Xylofonen nævnes første gang i Europa i 1511 Kendt som hölzernes Gelächter ("træslagtøj") eller Strohfiedel ("halmfiolin", fordi stængerne blev understøttet på halm), det var længe et centraleuropæisk folkeinstrument, hvor takterne strakte sig væk fra spilleren i stedet for i en linje henover ham.

Hvornår blev xylofonen populær?

Xylofonen vandt popularitet internation alt i 1800-tallet, da den russiske musiker Michael Josef Gusikov turnerede med sit instrument. Mellem 1910 og 1940 var xylofonen populær i vaudeville-akter.

Hvem opdagede xylofonen?

Xylofonen i dag

Den to-rækkede xylofon blev først introduceret i slutningen af det 19.th århundrede af Albert Roth og de blev masseproduceret i det tidlige 20th århundrede af amerikanske John Calhoun Deagan. Det valgte træ til instrumentet er palisander, men moderne syntetiske materialer bliver brugt oftere.

Hvor har xylofonen sit navn fra?

Xylofonen har fået sit navn fra det græske ord xylon, der betyder "træ", og ordet telefon, der betyder "lyd", og har trælameller.

Anbefalede: