Logo da.boatexistence.com

Hvor mange provinser i Indien?

Indholdsfortegnelse:

Hvor mange provinser i Indien?
Hvor mange provinser i Indien?

Video: Hvor mange provinser i Indien?

Video: Hvor mange provinser i Indien?
Video: Leo Rojas - Der einsame Hirte (Videoclip) 2024, Kan
Anonim

En provins er en administrativ afdeling. Provinser blev opdelt i tre grupper (central, øst og vest) baseret på deres økonomiske udvikling og geografiske placering. Af de 22 provinser er 10 klassificeret som centrale, otte som østlige og fire som vestlige.

Hvor mange provinser har Indien i 2021?

Der er i alt 28 stater og 8 unionsterritorier i Indien i øjeblikket. Hver stat i Indien har en administrativ, lovgivningsmæssig og retlig hovedstad. Nogle stater udfører alle tre funktioner i én hovedstad. Hver stat er styret af en chefminister.

Hvad er navnet på den 29. stat?

Telangana blev oprettet den 2. juni 2014 fra ti tidligere distrikter i det nordvestlige Andhra Pradesh.

Er der 31 stater i Indien?

Indien er en føderal konstitutionel republik styret under et parlamentarisk system bestående af 28 stater og 8 unionsterritorier. … Lovgiverne i tre stater Himachal Pradesh, Maharashtra og Uttarakhand mødes i forskellige hovedstæder til deres sommer- og vintermøder.

Hvor mange stater er der i Indien i 2020?

Det samlede antal stater i landet vil nu være 28, med virkning fra den 26. januar 2020 har Indien 8 unionsterritorier. Unionsområderne Daman og Diu, Dadra og Nagar Haveli er blevet et enkelt unionsområde siden 26. januar gennem et lovforslag vedtaget af parlamentet i vintermødet.

Anbefalede: