Logo da.boatexistence.com

Hvad forsyner peronealarterien?

Indholdsfortegnelse:

Hvad forsyner peronealarterien?
Hvad forsyner peronealarterien?

Video: Hvad forsyner peronealarterien?

Video: Hvad forsyner peronealarterien?
Video: Peripheral artery disease: Pathophysiology, Causes, Symptoms, Diagnosis and Treatments, Animation 2024, Kan
Anonim

I anatomi forsyner fibulararterien, også kendt som peronealarterien, blod til benets siderum. Det opstår fra den tibiale-fibulære stamme.

Hvad er en peroneal arterie?

Peronealarterien (også kaldet fibulararterien) er den bageste laterale gren af tibial-peroneal trunk i underekstremiteten lige dist alt for popliteal fossa Peronealarterien (sammen med den anterior tibiale arterie) er den vaskulære forsyning til det laterale rum i underbenet.

Hvor vigtig er peronealarterien?

Peronealarterien er et vigtigt udstrømningskar til revaskularisering af underekstremiteterne og redning af lemmer. Dette kar nås almindeligvis ved hjælp af en medial, posterior eller lateral tilgang med resektion af fibula.

Hvilken muskel forsyner fibulær arterie?

Fibulararterien, også kendt som peronealarterien, er en gren af den posterior tibiale arterie, der forsyner benets bageste og laterale rum. Den opstår dist alt for popliteus-musklen og falder ned langs medialsiden af fibula, sædvanligvis inden for flexor hallucis longus-musklen.

Hvad forsyner den posterior tibiale arterie?

Den bageste tibiale arterie begynder ved den nedre kant af popliteus som en af de to terminale grene af poplitealarterierne, den anden er den forreste tibialarterie. Den forsyner bagsiden af benet, dvs. de to bageste rum og fodsålen

Anbefalede: