Logo da.boatexistence.com

Hvad er diastema hos planteædere?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er diastema hos planteædere?
Hvad er diastema hos planteædere?

Video: Hvad er diastema hos planteædere?

Video: Hvad er diastema hos planteædere?
Video: Comparison of mammalian dentitions: Herbivore: Carnivore: Omnivore 2024, Kan
Anonim

Herbivore diastema: Diastema refererer til placering og afstand mellem tænder i munden på et dyr. Hos planteædere er tænderne ofte placeret på en sådan måde, at kindtænderne sidder med afstand fra andre tænder, i den yderste bagerste del af munden.

Hvorfor har planteædere diastema?

Herbivorer spiser kun plantemateriale og så deres tænder er specielt tilpasset til at nedbryde plantecellernes seje cellulosevæg. … De har stor diastema eller mellemrum mellem deres for- og bagtænder, som de bruger til at trække gennem mere plantemateriale, mens de fortsætter med at tygge.

Hvad er diastema hos dyr?

træk ved cynognathus-fossiler. … hjørnetænder ved et mellemrum, eller diastema, var en række kindtænder, der snittede dyrets mad i mindre partikler, der er lettere at sluge. En veludviklet sekundær gane adskilte madpassager fra åndedrætspassager.

Hvad er diastemets rolle?

A diastema er et mellemrum, der adskiller tænder med forskellige funktioner, især mellem de bidende tænder (fortænder og hjørnetænder) og slibende tænder (præmolarer og kindtænder). … Kaniner har ikke hjørnetænder, så diastemet hjælper med at gnave og tygge planter.

Hvad er diastema?

Diastema er et mellemrum mellem dine tænder. Dette kan ske mellem enhver af dine tænder. På grund af dens placering er det mest iøjnefaldende, når der er et mellemrum mellem dine øvre fortænder.

Anbefalede: