Logo da.boatexistence.com

Hvilken mørtel skal man bruge til mursten?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken mørtel skal man bruge til mursten?
Hvilken mørtel skal man bruge til mursten?

Video: Hvilken mørtel skal man bruge til mursten?

Video: Hvilken mørtel skal man bruge til mursten?
Video: Mørtel - lær om blandingsforhold og hvordan du blander din mørtel her 2024, Kan
Anonim

Grundlæggende brug af Masonry Cement CEMEX's Type N Masonry Cement, Type S Masonry Cement og Type M Masonry Cement er specielt formuleret og fremstillet til at producere murmørtel. Muremørtlen bruges ofte i murstens-, betonblok- og stenmurskonstruktioner; det bruges også til at fremstille stenpuds.

Hvad er forskellen mellem Type S og N mørtelblanding?

Type S indeholder 2 dele portlandcement, 1 del hydreret kalk og 9 dele sand Type N beskrives som en almindelig mørtelblanding og kan bruges i ovenstående kvalitet, udvendigt og indvendige bærende installationer. Det er også oftest forbundet med blødt stenmurværk.

Hvad er den bedste mørtelblanding til mursten?

Tip 2 – Bland mørtlen korrekt

For normale husmursten kan der bruges et forhold på 4 dele sand til 1 del cement. For lidt blødere eller brugte mursten skal du bruge et forhold på 5-1. For meget bløde mursten vil nogle murere gå med en meget svag 6-1 blanding.

Hvordan vælger jeg den rigtige mørtel?

Mørtelvalg bør også være baseret på egenskaber som holdbarhed, bindingsstyrke, fleksibilitet, fugtbestandighed og hvor let det er at arbejde med. Hvert job kræver en mørtel, der balancerer arbejdskrav med udførelsen af det afsluttede projekt. Og andre detaljer er også vigtige.

Er færdigblandet mørtel god?

Selv om det er tungt at bære og dyrere end tør mørtelblanding, gør den lethed og bekvemmelighed ved forblandet thinset mørtel den ideel til gør-det-selv-folk. Brug færdigblandet mørtel til rum såsom små badeværelser, mudderrum eller bryggers.

Anbefalede: