Logo da.boatexistence.com

Hvorfor kunne protestanter ikke lide krucifikser?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor kunne protestanter ikke lide krucifikser?
Hvorfor kunne protestanter ikke lide krucifikser?

Video: Hvorfor kunne protestanter ikke lide krucifikser?

Video: Hvorfor kunne protestanter ikke lide krucifikser?
Video: Vegan and climate activists fail blocking McDonald's Denmark 2024, Kan
Anonim

Protestanter, herunder United Methodists, har en tendens til at understrege opstandelsens kraft som forsikring om liv ud over dødens magt Så katolikker bruger en afbildning af korset (kaldet en krucifiks) med et billede af den lidende Jesus på for at visualisere deres måde at tale om begivenheden på.

Hvorfor har protestanter ikke krucifikser?

Billedet af Jesus på korset, også kendt som et krucifiks, betragtes bredt som et symbol på romersk-katolicismen. Mange protestantiske organisationer er enige om, at billedet fokuserer for meget på Kristi død og ikke på hans opstandelse.

Kan en protestant få et krucifiks?

Krucifikset er en fast bestanddel i katolske og ortodokse kristne kirker. Ikke så meget i protestantiske kirker … Du skulle meditere på krucifikset, så du ville sætte pris på, hvor dybt Jesus elskede mennesker, og os, at han ville tillade dette at ske for ham,” sagde Mercadante.

Hvorfor bærer katolikker krucifikser, og protestanter bærer kors?

Igennem historien blev korsets symbol brugt til at ligne Kristi korsfæstelse som et tegn på religion, triumf og tro Det blev også det universelle symbol på kristen tro uanset kirkesamfundet (katolsk, protestantisk, anglikansk, Englands kirke, ortodokse osv.)

Er det stødende at bære et kors?

Faktisk har det længe været brugt til at kritisere overensstemmelse og kyskhed, som kritikere identificerer som to kendetegn ved den kristne tro. Men i 2018 er der langt færre mennesker, der bærer korset som en undergravende handling, og mange flere, der bærer det rent æstetisk.

Anbefalede: