Logo da.boatexistence.com

Hvornår blev toksikologisk opfundet?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår blev toksikologisk opfundet?
Hvornår blev toksikologisk opfundet?

Video: Hvornår blev toksikologisk opfundet?

Video: Hvornår blev toksikologisk opfundet?
Video: Toxicology 2024, Kan
Anonim

Undersøgelsen og klassificeringen af giftige stoffer blev først systematiseret af Matthieu Orfila (1787–1853) i det 19. århundrede Traditionelt har toksikologens funktioner været at identificere giftstoffer og at søge til modgift og andre midler til behandling af giftige skader.

Hvem fandt på toksikologi?

Theophrastus Phillipus Auroleus Bombastus von Hohenheim (1493–1541) (også omt alt som Paracelsus, ud fra hans tro på, at hans studier var over eller ud over Celsus – en romersk) arbejde læge fra det første århundrede) betragtes som "faren" til toksikologi.

Hvad er toksikologiens historie?

Ordet "toksikologi" kommer fra det græske ord for gift (toxicon) og videnskabelig undersøgelse (logoer), og blev opfundet i det 17. århundrede. Toksikologi var oprindeligt en empirisk videnskab, og udviklede sig ikke til en volumetrisk videnskab før fremkomsten af kemi og analytisk videnskab.

Hvordan udviklede toksikologi sig?

Den historiske udvikling af toksikologi begyndte med tidlige hulebeboere, der genkendte giftige planter og dyr og brugte deres ekstrakter til jagt eller i krigsførelse Ved 1500 f. Kr. indikerede skriftlige optagelser, at hemlock, opium, pilegifte og visse metaller blev brugt til at forgifte fjender eller til statslige henrettelser.

Hvor blev toksikologi først brugt?

Den britiske kemiker James M. Marsh udvikler en metode til at teste tilstedeværelsen af arsen i menneskeligt væv. Ved at bruge zink og svovlsyre til at skabe arsin-gas er denne test meget følsom over for selv små niveauer af arsen. The Marsh Test, som den blev kendt, var den første brug af toksikologi i et juryforsøg.

Anbefalede: