Logo da.boatexistence.com

Hvad er en gtt-test under graviditet?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en gtt-test under graviditet?
Hvad er en gtt-test under graviditet?

Video: Hvad er en gtt-test under graviditet?

Video: Hvad er en gtt-test under graviditet?
Video: GTT - Glucose Tolerance Test ( ग्लूकोज़ टॉलरेंस टेस्ट) in Pregnancy | Best Hospital In Chandigarh 2024, Kan
Anonim

Glucosetolerancetesten (GTT) kaldes også den orale glucosetolerancetest (OGTT) eller tre-timers glucosetesten. GTT afgør med sikkerhed, om du har svangerskabsdiabetes Norm alt bliver du bedt om at tage denne test, hvis du har modtaget et positivt resultat på glukosescreeningstesten.

Hvordan udføres GTT-test under graviditet?

Du vil blive bedt om at drikke en væske, der indeholder glucose, 100 gram (g). Du vil få udtaget blod, før du drikker væsken, og igen 3 gange mere hvert 60. minut, efter du har drukket det Hver gang vil dit blodsukkerniveau blive kontrolleret. Tillad mindst 3 timer til denne test.

Hvordan udføres GTT-testen?

Når du modtager en glukosetolerancetest, vil en phlebotomist tage en prøve af dit blod gennem en nål fra en vene i din arm, efter at du har fastet i mindst otte timer, typisk natten over. Så vil du drikke en sød drink, og teknikeren vil tage flere blodprøver i løbet af de næste to til tre timer.

Hvad er det normale område for GTT under graviditet?

gtt normal værdi

OGTT-normalområdet for fastende resultater er mellem 100 – 125 mg/dL for prædiabetes, 126 mg/dL eller mere for diabetes og større end 92 mg/dL for svangerskabsdiabetes.

Er GTT nødvendigt under graviditet?

Læger anbefaler at have en glukosetest for svangerskabsdiabetes, men det er ikke obligatorisk Her er, hvad du skal vide for at træffe et informeret valg. Det er en aftale på kalenderen, som de fleste gravide kvinder frygter: glukosetesten (eller oral glukosescreening), norm alt planlagt omkring uge 26 til uge 28 af graviditeten.

Anbefalede: