Logo da.boatexistence.com

Når man pluraliserer et egennavn?

Indholdsfortegnelse:

Når man pluraliserer et egennavn?
Når man pluraliserer et egennavn?

Video: Når man pluraliserer et egennavn?

Video: Når man pluraliserer et egennavn?
Video: Сложные прилагательные, сделанные простыми ★★★★★... 2024, Kan
Anonim

Når et familienavn (et egennavn) er pluraliseret, tilføjer vi næsten altid blot et "s." Så vi tager på besøg hos Smiths, Kennedys, The Grays, osv. Når et slægtsnavn ender på s, x, ch, sh eller z, danner vi dog flertal ved tilføjede -es, som i Marches, Joneses, Maddoxes, Bushes, Rodriguezes.

Hvornår skal et egennavn bruges?

Et egennavn er et specifikt (dvs. ikke generisk) navn for en bestemt person, sted eller ting. Egennavne er altid skrevet med stort i engelsk, uanset hvor de falder i en sætning. Fordi de giver navneord et bestemt navn, kaldes de også nogle gange egennavne.

Hvordan ved du, om det er et egennavn?

Definitionen af egennavne er: " en bestemt person, sted eller ting i stedet for en generel" Det er det nøjagtige og specielle navn for ethvert navneord. Et egennavn forstås norm alt som et navneord, der har et stort begyndelsesbogstav, uanset hvor det står i en sætning. Egennavne er næsten altid entalsnavneord.

Hvordan tegner du et egennavn?

Navne er i flertal som almindelige ord. Tilføj -es for navne, der slutter på "s" eller "z", og tilføj -s for alt andet Når du angiver besiddelse, hvis der er mere end én ejer, tilføj en apostrof til flertallet; hvis der er én ejer, skal du tilføje 's til ental (The Smiths' bil vs. Smiths bil).

Hvad er reglerne for pluralisering af navneord?

Navneord i flertal: Regler og eksempler

  • For at gøre regulære navneord i flertal skal du tilføje ‑s til slutningen. …
  • Hvis entalssubstantivet ender på ‑s, -ss, -sh, -ch, -x eller -z, skal du tilføje ‑es til slutningen for at gøre det i flertal. …
  • I nogle tilfælde kræver entalsnavneord, der ender på -s eller -z, at du fordobler -s eller -z, før du tilføjer -es for flertal.

Anbefalede: