Logo da.boatexistence.com

Kan en neutrino undslippe et sort hul?

Indholdsfortegnelse:

Kan en neutrino undslippe et sort hul?
Kan en neutrino undslippe et sort hul?

Video: Kan en neutrino undslippe et sort hul?

Video: Kan en neutrino undslippe et sort hul?
Video: Григорий Хайтин: сложность, метабиология, Гёдель, холодный синтез 2024, Kan
Anonim

Ja. Ikke engang lyset, som ikke har nogen masse, kan undslippe, når det kommer for tæt på et sort hul, endsige de (små) massive neutrinoer.

Udsender sorte huller neutrinoer?

I en fjern galakse flåede et supermassivt sort hul en stjerne i stykker og sendte et enormt eksplosion af energi ud. For første gang har forskere observeret en neutrino, der sandsynligvis stammer fra denne type katastrofe, som kaldes en tidevandsafbrydelseshændelse eller TDE.

Hvad kan undslippe et sort hul?

En anden måde at se det på er, at flugthastigheden fra begivenhedshorisonten for et sort hul er hurtigere end lysets hastighed. Da intet kan rejse hurtigere end lysets hastighed, undslipper intet begivenhedshorisonten for et sort hul.

Kunne FTL undslippe et sort hul?

Da horisonten bevæger sig ud med lysets hastighed, for at flygte tilbage over den, ville du skulle rejse hurtigere end lyset. Du kan ikke gå hurtigere end lyset, og derfor du kan ikke flygte fra det sorte hul.

Er sort hul hurtigere end lysets hastighed?

Ved at bruge NASAs Chandra X-ray Observatory har astronomer set, at det berømte gigantiske sorte hul i Messier 87 driver partikler frem med hastigheder, der er større end 99 % af lysets hastighed.

Anbefalede: