Logo da.boatexistence.com

Kræver kvantemekanik en bevidst iagttager?

Indholdsfortegnelse:

Kræver kvantemekanik en bevidst iagttager?
Kræver kvantemekanik en bevidst iagttager?

Video: Kræver kvantemekanik en bevidst iagttager?

Video: Kræver kvantemekanik en bevidst iagttager?
Video: Does Consciousness Influence Quantum Mechanics? 2024, Kan
Anonim

Kvantemekanik behøver ingen bevidsthed (og omvendt) … Den foreslåede forbindelse mellem menneskelig bevidsthed og kollaps af bølgefunktion synes derfor ikke levedygtig.

Har kvantemekanik brug for en observatør?

Det er afgørende, at teorien ikke har brug for observatører eller målinger eller en ikke-materiel bevidsthed. Det gør såkaldte kollapsteorier heller ikke, som hævder, at bølgefunktioner kollapser tilfældigt: Jo flere partikler der er i kvantesystemet, jo mere sandsynligt er kollapset. Observatører opdager blot resultatet.

Hvad kvalificerer som observatør i kvantefysik?

Observer er en speciel person (eller et system, der indeholder en sådan person), som ikke overholder kvantemekanikkens sædvanlige love.

Hvem er observatøren inden for kvantemekanik?

Iagttageren har derimod kun funktionen at registrere beslutninger, dvs. processer i rum og tid, og det er lige meget, om observatøren er et apparat eller et menneske væren; men registreringen, dvs. overgangen fra det "mulige" til det "faktiske", er absolut nødvendig her og kan ikke udelades fra …

Spiller kvantemekanik en ikke-triviel rolle i livet?

Disse ideer afventer en afgørende eksperimentel bekræftelse af, at kvantemekanikken faktisk spiller en ikke-triviel rolle i biologiske systemer. Levende systemer udgør en meget speciel delmængde blandt sættet af alle komplekse systemer.

Anbefalede: