Logo da.boatexistence.com

Hvor findes planetariske tåger?

Indholdsfortegnelse:

Hvor findes planetariske tåger?
Hvor findes planetariske tåger?

Video: Hvor findes planetariske tåger?

Video: Hvor findes planetariske tåger?
Video: Hubble - 15 years of discovery 2024, Kan
Anonim

Omkring 3000 planetariske tåger er nu kendt for at eksistere i vores galakse, ud af 200 milliarder stjerner. Deres meget korte levetid sammenlignet med den samlede stjernelevetid er årsag til deres sjældenhed. De findes for det meste nær Mælkevejens plan, med den største koncentration nær det galaktiske centrum.

Hvor findes de fleste tåger?

Hvor er tåger? Tåger findes i rummet mellem stjernerne - også kendt som det interstellare rum. Den tætteste kendte tåge på Jorden kaldes Helix-tågen. Det er en rest af en døende stjerne - muligvis en som Solen.

Hvordan dannes planetariske tåger?

En planetarisk tåge dannes når en stjerne ikke længere kan støtte sig selv ved fusionsreaktioner i dens centrum. Tyngdekraften fra materialet i den ydre del af stjernen tager sit uundgåelige præg på stjernens struktur og tvinger de indre dele til at kondensere og varme op.

Hvilket er et eksempel på en planetarisk tåge?

En klassisk planetarisk tåge, kattens øje (NGC 6543) repræsenterer en sidste, kort, men strålende fase i en sollignende stjernes liv. Denne tågens døende centrale stjerne kan have produceret det enkle, ydre mønster af støvede koncentriske skaller ved at trække de ydre lag af sig i en række regelmæssige kramper.

Hvor kommer navnet planetarisk tåge fra?

NGC 1514: Da William Herschel så den klare stjerne i hjertet af denne planetariske tåge, indså han, at han ikke så på klynger, men gennem gas og støv. Som et resultat opfandt han navnet "planetarisk tåge", fordi de delte farven på den nyligt opdagede Uranus

What Are Planetary Nebulae?

What Are Planetary Nebulae?
What Are Planetary Nebulae?
20 relaterede spørgsmål fundet

Anbefalede: