Logo da.boatexistence.com

Betyder leukocytesterase-positiv?

Indholdsfortegnelse:

Betyder leukocytesterase-positiv?
Betyder leukocytesterase-positiv?

Video: Betyder leukocytesterase-positiv?

Video: Betyder leukocytesterase-positiv?
Video: Leukocyte Esterase Urine Test | Leukocytes In Urine | Causes & Symptoms Of High Leukocytes In Urine 2024, Juli
Anonim

Leukocytesterase er en screeningstest, der bruges til at påvise et stof, der tyder på, at der er hvide blodlegemer i urinen. Dette kan betyde, at du har en urinvejsinfektion. Hvis denne test er positiv, skal urinen undersøges under et mikroskop for hvide blodlegemer og andre tegn, der peger på en infektion.

Betyder leukocytter i urin altid infektion?

Hvis din læge tester din urin og finder for mange leukocytter, kan det være et tegn på infektion Leukocytter er hvide blodlegemer, der hjælper din krop med at bekæmpe bakterier. Når du har flere af disse end norm alt i din urin, er det ofte et tegn på et problem et sted i dine urinveje.

Hvad sker der, hvis leukocytesterase er positiv?

Et øget antal hvide blodlegemer set i urinen under et mikroskop og/eller positiv test for leukocytesterase kan indikere en infektion eller betændelse et sted i urinvejene Hvis det også ses med bakterier (se nedenfor), de indikerer en sandsynlig urinvejsinfektion.

Kan du have leukocytter i urinen uden infektion?

Det er muligt at have hvide blodlegemer i urinen uden en bakteriel infektion. Steril pyuri refererer til den vedvarende tilstedeværelse af hvide blodlegemer i urinen, når der ikke er fundet bakterier til stede ved laboratorieundersøgelse.

Hvor kommer leukocytesterase fra?

Leukocytesterase (LE) er en esterase (en type enzym), der produceres af leukocytter (hvide blodlegemer). En leukocytesterase-test (LE-test) er en urintest for tilstedeværelsen af hvide blodlegemer og andre abnormiteter forbundet med infektion.

Anbefalede: