Logo da.boatexistence.com

Hvad er almindelig tekst og chiffertekst i kryptografi?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er almindelig tekst og chiffertekst i kryptografi?
Hvad er almindelig tekst og chiffertekst i kryptografi?

Video: Hvad er almindelig tekst og chiffertekst i kryptografi?

Video: Hvad er almindelig tekst og chiffertekst i kryptografi?
Video: Cryptography – Key Terms 2024, Kan
Anonim

Hvis du kan forstå, hvad der er skrevet, så er det i klartekst. Ciphertext, eller krypteret tekst, er en serie af randomiserede bogstaver og tal, som mennesker ikke kan få nogen mening ud af En krypteringsalgoritme tager en klartekstmeddelelse ind, kører algoritmen på klarteksten og producerer en chiffertekst.

Hvad er en almindelig tekst i kryptografi?

Plaintext er hvilke krypteringsalgoritmer, eller ciphers, transformerer en krypteret meddelelse til. Det er enhver læsbar data - inklusive binære filer - i en form, der kan ses eller bruges uden behov for en dekrypteringsnøgle eller dekrypteringsenhed.

Hvad mener du med chiffertekst?

Ciphertekst. Cipher er en algoritme, som anvendes på almindelig tekst for at få chiffertekst Det er det ulæselige output fra en krypteringsalgoritme. Udtrykket "chiffer" bruges nogle gange som en alternativ betegnelse for chiffertekst. Chiffertekst er ikke forståelig, før den er blevet konverteret til almindelig tekst ved hjælp af en tast.

Hvad er chiffertekst med eksempel?

Ciphertext-eksempel

Cæsar-chifferet er et substitutionsciffer, hvor hvert bogstav i klarteksten "forskydes" et bestemt antal steder ned i alfabetet. For eksempel, med et skift på 1, ville A være B, B ville blive erstattet af C osv.

Hvad hedder forholdet mellem almindelig tekst og chiffertekst?

Teori. I Shannons originale definitioner henviser confusion til at gøre forholdet mellem chifferteksten og den symmetriske nøgle så kompleks og involveret som muligt; diffusion refererer til at sprede den statistiske struktur af klartekst over hovedparten af chiffertekst.

Anbefalede: