Logo da.boatexistence.com

Hvorfor har jeg lyst til sødt og surt?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor har jeg lyst til sødt og surt?
Hvorfor har jeg lyst til sødt og surt?

Video: Hvorfor har jeg lyst til sødt og surt?

Video: Hvorfor har jeg lyst til sødt og surt?
Video: #20 De fem grundsmage: sødt, salt, surt, bittert og umami | GoCook by Coop 2024, Kan
Anonim

En almindelig kilde til sur trang er mangel på mavesyre i kroppen. Hvis vi ikke spiser en tilstrækkelig mængde sure fødevarer, falder vores mavesyreniveauer, hvilket gør det svært for maven at sterilisere og nedbryde de fødevarer, vi spiser.

Hvilken mangel forårsager sukkertrang?

Magnesium regulerer glukose- og insulinniveauer samt neurotransmitteren dopamin. En mangel vil forårsage intens sukkertrang, især efter chokolade. Mange mærker af magnesium er tilgængelige for at supplere dit indtag. Zink hjælper kroppen med at metabolisere insulin og glukose.

Hvad skal jeg spise, hvis jeg har lyst til surt slik?

Når vi har vores sure trang, er en af de første ting, vi tænker på, surt slik. Men når denne trang opstår, kan du få en lækker godbid, der er sundere: sorbet! Du kan også drikke lidt citron- eller limejuice, eller få en appelsin. Citrusfrugter hjælper med at kurere denne trang.

Hvad betyder det, når din krop har lyst til noget sødt?

Mange sukkertrang stammer fra en blodsukkerubalance Når din krop indtager sukker, stiger dit blodsukker, og din krop frigiver insulin for at sænke det til et mere sikkert niveau. Hvis insulinet bringer dit blodsukkerniveau lidt for lavt, som det ofte sker, har din krop lyst til mad, der vil hæve det og øge din energi.

Hvorfor elsker jeg sur mad så meget?

Når du spiser en sur mad, syren i den udløser en reaktion i smagsreceptorcellerne, der findes på dine smagsløg … Tidligere undersøgelser har antydet, at spisning af sur mad forårsager frigivelse af serotonin, en forbindelse, der kan påvirke mange grundlæggende kropsfunktioner såsom appetit, søvn, hukommelse, humør og seksuel lyst.

Anbefalede: