Logo da.boatexistence.com

Hvordan adskiller tekstualisme sig fra originalisme?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan adskiller tekstualisme sig fra originalisme?
Hvordan adskiller tekstualisme sig fra originalisme?

Video: Hvordan adskiller tekstualisme sig fra originalisme?

Video: Hvordan adskiller tekstualisme sig fra originalisme?
Video: Hvordan adskiller FIT Smerteplaster sig fra andre smerteplastre? 2024, Kan
Anonim

Originalist: En originalist er en person, der mener, at betydningen af forfatningen ikke ændrer sig eller udvikler sig over tid, men at tekstens betydning er både fast og til at kende. … Textualist: En tekstualist er en originalist, der vægter teksten og strukturen i forfatningen primært

Er originalisme og tekstualisme det samme?

P. S. "Originalisme" præsenteres også nogle gange, som om det var en undergruppe af "tekstualisme." I dette perspektiv er tekstualisme den generelle teori, og originalisme er hvordan denne teori anvendes på den amerikanske forfatning.

Hvad er det modsatte af tekstualisme?

Mens tekstualistiske tilgange til forfatningsfortolkning udelukkende fokuserer på teksten i dokumentet, tager originalist tilgange betydningen af forfatningen som forstået af i det mindste en del af befolkningen ved tidspunktet for grundlæggelsen.

Hvad er politisk originalisme?

I sammenhæng med amerikansk lovgivning er originalisme et begreb vedrørende fortolkningen af forfatningen, der hævder, at alle udsagn i forfatningen skal fortolkes baseret på den oprindelige forståelse "på det tidspunkt, hvor den blev vedtaget".

Hvad er tekstualisme i forfatningsfortolkning?

Tekstualisme er en metode til lovbestemt fortolkning, hvorved den almindelige tekst af en lov bruges til at bestemme betydningen af lovgivningen I stedet for at forsøge at bestemme lovbestemte formål eller lovgivningsmæssige hensigter, vil tekstualister overholde den objektive betydning af lovteksten.

Anbefalede: