Logo da.boatexistence.com

Hvorfor opstår skråasymptoter?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor opstår skråasymptoter?
Hvorfor opstår skråasymptoter?

Video: Hvorfor opstår skråasymptoter?

Video: Hvorfor opstår skråasymptoter?
Video: Horizontal and Vertical Asymptotes - Slant / Oblique - Holes - Rational Function - Domain & Range 2024, Kan
Anonim

En skrå (skrå) asymptote forekommer når polynomiet i tælleren er en højere grad end polynomiet i nævneren. For at finde skråasymptoten skal du dividere tælleren med nævneren ved at bruge enten lang division eller syntetisk division.

Hvad betyder skråasymptote?

En skrå asymptote, ligesom en vandret asymptote, guider kun grafen for en funktion, når x er tæt på, men det er en skrå linje, dvs. hverken lodret eller vandret A rationel funktion har en skrå asymptote, hvis graden af et tællerpolynomium er 1 mere end graden af nævnerpolynomiet.

Hvorfor kan der ikke være vandrette og skrå asymptoter?

Da graden af tælleren er en grad højere end graden af nævneren, er der en skrå asymptote og ingen vandret asymptote.

Hvorfor opstår asymptoter, hvor de gør?

Lodrette asymptoter forekommer når en faktor af nævneren i et rationelt udtryk ikke annulleres med en faktor fra tælleren. Når du har en faktor, der ikke annullerer, i stedet for at lave et hul ved den x-værdi, eksisterer der en lodret asymptote.

Hvad er forskellen mellem en skrå asymptote og en skrå asymptote?

Lodrette asymptoter forekommer ved de værdier, hvor en rationel funktion har en nævner på nul. … En skrå eller skrå asymptote er en asymptote langs en linje, hvor. Skråasymptoter opstår, når graden af nævneren for en rationel funktion er en mindre end graden af tælleren

Anbefalede: