Hvilken er kolonneformet celle?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken er kolonneformet celle?
Hvilken er kolonneformet celle?

Video: Hvilken er kolonneformet celle?

Video: Hvilken er kolonneformet celle?
Video: 일러스트레이터 강좌 #71. 칼럼 그래프 만들기 2024, Oktober
Anonim

Columnar er et ord, patologer bruger til at beskrive celler, der er højere end de er brede (som et rektangel). Patologen skelner mellem de to tilstande baseret på antallet af søjleformede epitelceller, der beklæder kirtlerne.

Hvad er søjlecelleændring?

Søjlecelleændring er den simpelste form for CCL Det er karakteriseret ved udvidelse af TDLU med epitel, der udviser høje celler med ovale eller aflange kerner orienteret vinkelret på basalmembranen. Kernerne er intetsigende, har fin kromatin og ingen synlige nukleoler.

Er søjlecellelæsioner kræft?

Der er nye beviser for, at sådanne lavgradige atypiske søjlecellelæsioner er de tidligste ikke-obligate forstadier til brystkræft til dato. Hvis arkitektonisk atypi også er til stede, skal læsionen rapporteres som atypisk duktal hyperplasi eller lavgradig duktal carcinom in situ, alt efter omfang.

Hvad er flad epitelial atypi af brystet?

Flad epithelial atypi er et beskrivende udtryk, der omfatter læsioner af de brystterminale duct lobulære enheder i, som variabelt udvidede acini er foret med et til flere lag af epitelceller, som er sædvanligvis søjleformet, og som viser lavgradig cytologisk atypi.

Er apokrin metaplasi en cancer?

Apokrin metaplasi refererer til en bestemt type celleændring. Dette er en type "paraplybetegnelse", der relaterer til en række forskellige cystiske brystsygdomme. Så den gode nyhed er … at apokrin metaplasi er en fuldstændig godartet tilstand Desuden øger denne tilstand i sig selv ikke risikoen for brystkræft.

Anbefalede: