Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er chloreddikesyre surere?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er chloreddikesyre surere?
Hvorfor er chloreddikesyre surere?

Video: Hvorfor er chloreddikesyre surere?

Video: Hvorfor er chloreddikesyre surere?
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim

Spørgsmål: Hvorfor er chloreddikesyre surere end eddikesyre? Svar: Kloreddikesyre er stærkere, fordi den indeholder (mere elektronegative) kloratomer i stedet for (mindre elektronegative) brintatomer.

Hvorfor er chloreddikesyre surere end eddikesyre?

Så, chloreddikesyre er stærkere end eddikesyre. Svar: På grund af tilstedeværelsen af mere elektronegativt atom Cl, er elektrondensiteten på H af carboxylgruppen i chloreddikesyre lavere sammenlignet med eddikesyre, og derfor kan chloreddikesyre frigive H på en nemmere måde.

Hvorfor er chloreddikesyre stærkere end myresyre?

Her er dette udsagn ikke korrekt, fordi stabiliseringen af carboxylation stiger i chloreddikesyre på grund af tilstedeværelsen af chlorgruppe (-I-effekt).… -Myresyre er stærkere blandt alle alifatiske monocarboxylsyrer, fordi den har et elektrontiltrækkende hydrogenatom nær carboxylgruppen

Er chloreddikesyre svagere end eddikesyre?

carboxylsyrer

Tilsvarende er chloreddikesyre, ClCH2 COOH, hvori det stærkt elektrontiltrækkende klor erstatter et hydrogenatom, omkring 100 gange stærkere som en syre end eddikesyre , og nitroeddikesyre, NO2CH2 COOH, er endnu stærkere.

Hvorfor er ethansyre mindre sur end chlorethansyre?

For chlorethansyre er den elektronegative Cl-gruppe elektrontiltrækkende, som hjælper med at sprede carboxylatanionens negative ladning på oxygen. Konjugatbasen er mere stabil, derfor er chlorethansyre mere sur og har en mindre pKa værdi end ethansyre.

Anbefalede: