Logo da.boatexistence.com

Hvad er et oriel-vindue?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et oriel-vindue?
Hvad er et oriel-vindue?

Video: Hvad er et oriel-vindue?

Video: Hvad er et oriel-vindue?
Video: Oriel Window at the IQ Showroom 2024, Kan
Anonim

Et oriel-vindue er en form for karnap, der rager ud fra hovedvæggen i en bygning, men når ikke til jorden. Støttet af konsoller, beslag eller lignende udkragninger, er et oriel-vindue oftest fundet, der rager ud fra en øverste etage, men det bruges også nogle gange i stueetagen.

Hvad er forskellen mellem et oriel-vindue og en karnap?

Oriels er bugter, der starter fra første sal. Oriel-bugten er understøttet på en udkraget sten, der kaldes en konsolsten. Karnapper er bygget ned til fundamentniveau.

Hvad er et oriel-vindue i arkitektur?

Oriel, i arkitektur, en karnap i en øvre etage, understøttet nedefra af fremspringende konsoller eller beslag af sten eller træ.

Hvordan ser et oriel-vindue ud?

Et oriel-vindue er et sæt vinduer, arrangeret sammen i en karnap, , der rager ud fra forsiden af en bygning på en øverste etage og er afstivet nedenunder af en konsol eller konsolDe fleste mennesker kalder dem "karnapvinduer", når de er placeret på første sal og kun "orielvinduer", hvis de er på en øverste etage.

Hvad betyder Oriel?

navneord. en karnap, især en udkraget eller indrammet fra en væg. (i middelalderlig arkitektur) et stort karnapvindue i en hal eller et kammer.

Anbefalede: