Logo da.boatexistence.com

Betyder kontinuerlig stykkevis?

Indholdsfortegnelse:

Betyder kontinuerlig stykkevis?
Betyder kontinuerlig stykkevis?

Video: Betyder kontinuerlig stykkevis?

Video: Betyder kontinuerlig stykkevis?
Video: 8 часов ОБУЧАЮЩИХ СЛОВ ПО АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ с примерами фраз | Практика английского языка 2024, Kan
Anonim

En stykkevis funktion er kontinuerlig på et givet interval i dets domæne, hvis følgende betingelser er opfyldt: dens konstituerende funktioner er kontinuerlige på de tilsvarende intervaller (underdomæner), der er ingen diskontinuitet ved hvert endepunkt af underdomænerne inden for det interval.

Betyder kontinuert stykkevis kontinuert?

En stykkevis kontinuerlig funktion behøves ikke at være kontinuerlig på endeligt mange punkter i et endeligt interval, så længe du kan opdele funktionen i underintervaller, således at hvert interval er sammenhængende. Selve funktionen er ikke kontinuerlig, men hvert lille segment er i sig selv kontinuerligt.

Er en kontinuerlig funktion stykkevis glat?

Hvis den er kontinuerlig, er den stykkevis kontinuerlig (i ét stort stykke). Hvis det er stykkevis glat, så behøver det ikke være stykkevis kontinuerligt. For eksempel f(x)=|x| er "kontinuerlig og stykkevis differentierbar": den er kontinuert for alle x og differentierbar alle steder undtagen ved x=0, så differentierbar på "stykkerne" og.

Er stykkevis kontinuerligt differentierbar?

En stykkevis kontinuerligt differentierbar funktion omtales i nogle kilder som en stykkevis glat funktion. Men da en glat funktion er defineret på Pr∞fWiki som værende af differentieringsklasse ∞, kan dette forårsage forvirring, så det anbefales ikke.

Hvilken funktion er kontinuerlig, men ikke differentierbar?

I matematik er Weierstrass-funktionen et eksempel på en funktion med reel værdi, der er kontinuerlig over alt, men som ingen steder kan differentieres. Det er et eksempel på en fraktal kurve. Den er opkaldt efter dens opdager Karl Weierstrass.

Anbefalede: