Logo da.boatexistence.com

Hvorfor bruges stetoskop på øjne?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor bruges stetoskop på øjne?
Hvorfor bruges stetoskop på øjne?

Video: Hvorfor bruges stetoskop på øjne?

Video: Hvorfor bruges stetoskop på øjne?
Video: Auskultasjon: Lytte med stetoskop 2024, Kan
Anonim

Okulær auskultation er et almindeligt forsømt trin i rutinemæssig fysisk undersøgelse En tilstrækkelig okulær auskultation kan være nyttig til at opdage en okulær befrugtning, hvilket er et vigtigt diagnostisk fund for et bredt spektrum af patologiske tilstande, hvoraf nogle er potentielt dødelige.

Kan vi bruge stetoskop på øjne?

Kliniske observationer

Patienten skal bedes om at lukke begge øjne forsigtigt, og stetoskopet anbringes fast over det ene øje Under auskultation skal det andet øje åbnes som i på denne måde er der en betydelig reduktion af øjenlågsfladder, hvilket kan forårsage forvirring, hvis det er rytmisk.

Hvad er øjenfrugt?

A bruit er en unormal lyd forårsaget af blodgennemstrømning gennem en arterie, der ofte er enten delvist eller fuldstændig blokeret. En orbital bruit involverer det kollaterale arterielle system og intrakraniel arteriel forsyning. Den mest almindelige årsag til en bruit er stenose eller okklusion af den indre halspulsåre.

Hvad bruges stetoskopet til?

Stetoskop, medicinsk instrument brugt til at lytte til lyde produceret i kroppen, primært i hjertet eller lungerne Det blev opfundet af den franske læge R. T. H. Laënnec, som i 1819 beskrev brugen af en perforeret træcylinder til at overføre lyde fra patientens bryst (græsk: stēthos) til lægens øre.

Hvordan lytter du efter øjenfrugt?

Når du lytter efter en orbital bruit, skal du auskultere ved placere klokken på stetoskopet over patientens lukkede øje I et forsøg på at eliminere støjen fra rytmisk øjenlågsflimmer, patienten skal derefter instrueres i at åbne begge øjne og se på et punkt på tværs af rummet.

Anbefalede: