Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er kartoffelsalat en salat?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er kartoffelsalat en salat?
Hvorfor er kartoffelsalat en salat?

Video: Hvorfor er kartoffelsalat en salat?

Video: Hvorfor er kartoffelsalat en salat?
Video: Восхитительный НЕМЕЦКИЙ САЛАТ! Такой ВКУСНЫЙ, что не могу остановиться! Рецепт картофельного салата 2024, Kan
Anonim

Salat kommer oprindeligt fra den samme latinske rod, sal, der giver os s alt … I en bredere forstand defineres en salat som en ret, der består af udskåret kød, skaldyr, æg, pasta eller frugt, der blandes med en dressing og serveres kold. Derfor kartoffelsalat, kyllingesalat og pastasalat.

Hvorfor kaldes kartoffelsalat en salat?

Svaret er enkelt - på grund af dressingen Dagens definition af salat er en række kolde retter, der omfatter små stykker mad (såsom pasta, kød, frugt eller grøntsager) blandet med en dressing eller mayonnaise. For at sige det enkelt, hvis det er klædt på, kan du føle dig sikker på at kalde det en salat!

Hvad gør en salat til en salat?

Merriam Webster Dictionary fortæller os, at en salat er en af de forskellige "norm alt kolde retter", inklusive rå grønt, grøntsager og toppings. Den serveres med dressing eller små stykker mad, eller som regel blandet med en dressing eller sat i gelatine.

Hvad er historien bag kartoffelsalat?

Det blev først introduceret til Europa fra den nye verden af spanske opdagelsesrejsende i det 16. århundrede Disse tidlige kartoffelsalater blev lavet ved at koge kartofler i vin eller en blanding af eddike og krydderier. Den mere amerikanske version af kartoffelsalat er forankret i det tyske køkken og kom hertil med europæiske bosættere.

Er kartoffelsalat sund at spise?

De fleste kartoffelsalater er ikke sunde at spise, fordi de norm alt er lavet med klatter af mayo og/eller creme fraiche, en ingrediens med højt fedtindhold (og det er vi ikke taler den gode slags fedt). Græsk yoghurt giver den samme cremethed som mayo, men med bonussen af sundhedsmæssige fordele, såsom protein og calcium.

Anbefalede: