Logo da.boatexistence.com

Hvilken kirtel er på størrelse med ærter?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken kirtel er på størrelse med ærter?
Hvilken kirtel er på størrelse med ærter?

Video: Hvilken kirtel er på størrelse med ærter?

Video: Hvilken kirtel er på størrelse med ærter?
Video: Wrist Ganglion Cyst 2024, Juli
Anonim

hypofyse. Et organ på størrelse med ærter knyttet til den del af hjernen, der kaldes hypothalamus. Den ligger ved bunden af hjernen over næseryggen.

Hvilken endokrin kirtel er på størrelse med en ært?

Hypofysen kaldes nogle gange det endokrine systems "mester"-kirtel, fordi den styrer funktionerne i mange af de andre endokrine kirtler. Hypofysen er ikke større end en ært og er placeret i bunden af hjernen.

Hvilken kirtel er størrelsen og formen på en ært?

Du har en række forskellige endokrine kirtler i forskellige størrelser og former placeret i forskellige dele af kroppen. Du vil måske blive overrasket over at høre, at hypofysen (f.eks. pih-TOO-uh-ter-ee) kirtel, som er omtrent på størrelse med en ært, er "mesterkirtlen" af det endokrine system.

Er hypofysen Den ærtestore kirtel?

Din hypofyse (hypofyse) er en endokrin kirtel på størrelse med en ærte i bunden af din hjerne, bag næseryggen og direkte under din hypothalamus. Den sidder i en fordybning i sphenoidknoglen kaldet sella turcica. Hypofysen er en af otte indbyrdes forbundne store endokrine kirtler: Pinealkirtlen.

Hvad kan en kirtel på størrelse med en ærte inde i kraniet være?

Hypofysen er en lille kirtel på størrelse med ærter, der findes inde i kraniet og under hjernen. Som en del af det endokrine system laver hypofysen mange forskellige hormoner, der rejser gennem hele kroppen. Disse hormoner styrer visse kropsfunktioner og fortæller andre kirtler om at lave andre hormoner.

Anbefalede: