Logo da.boatexistence.com

Hvad er temperaturen i Antarktis?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er temperaturen i Antarktis?
Hvad er temperaturen i Antarktis?

Video: Hvad er temperaturen i Antarktis?

Video: Hvad er temperaturen i Antarktis?
Video: Antarctica has hottest temperature ever recorded 2024, April
Anonim

Den gennemsnitlige årlige temperatur i interiøret er −57 °C (−70,6 °F) Kysten er varmere; ved kysten Antarktis er gennemsnitstemperaturerne omkring −10 °C (14,0 °F) (i de varmeste dele af Antarktis), og i det høje indre land er de gennemsnitligt omkring −55 °C (−67,0 °F) i Vostok.

Kan du bo i Antarktis?

Selvom der ikke er nogen indfødte antarktiske og ingen fastboende eller borgere i Antarktis, bor der mange mennesker i Antarktis hvert år.

Hvor koldt er det i Antarktis?

Om vinteren omslutter havisen kontinentet, og Antarktis er kastet ud i måneder med mørke. Den månedlige middeltemperatur på Sydpolen om vinteren svinger omkring -60°C (-76°F). Langs kysten varierer vintertemperaturer mellem −15 og −20 °C (-5 og −4 °F).

Hvad er den varmeste temperatur nogensinde i Antarktis?

Den varmeste temperatur nogensinde registreret i Antarktis er blevet bekræftet af førende klimaforskere med FN. Temperaturen på 18,3C i det sydlige polarområde, et af de hurtigst opvarmende steder på planeten, blev annonceret af World Meteorological Organisation (WMO).

Hvad er det varmeste sted på jorden?

Death Valley har rekorden for den højeste lufttemperatur på planeten: Den 10. juli 1913 nåede temperaturerne i det passende navngivne Furnace Creek-område i Californiens ørken en blærende 56,7 °C (134,1°F).

Anbefalede: