Logo da.boatexistence.com

Hvorfor blev kitharaen lavet?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor blev kitharaen lavet?
Hvorfor blev kitharaen lavet?

Video: Hvorfor blev kitharaen lavet?

Video: Hvorfor blev kitharaen lavet?
Video: Hvorfor blev Bornholm ikke befriet samtidig med resten af Danmark? 2024, Kan
Anonim

Kitharaen blev primært spillet for at akkompagnere dans, episke recitationer, rapsodier, odes og lyriske sange Den blev også spillet solo ved receptioner, banketter, landskampe og retssager af dygtighed. Aristoteles sagde, at disse strengeinstrumenter ikke var til uddannelsesformål, men kun til fornøjelse.

Hvad er den græske kithara?

Kitharaen, et instrument af lyrefamilien, havde syv lige lange strenge og en solidt bygget trækrop, norm alt med en flad base. … Skønt i form ligner den skildpadde græske lyra, som enhver velopdragen græsk borger kan spille, var kitharaen med dens store lydkasse mere velegnet til virtuos fremvisning.

Hvornår blev kithara brugt?

Kitharaen var også et populært motiv på mønter gennem de klassiske og hellenistiske perioder. Delos, med sin tætte tilknytning til Apollo, brugte kithara på sine mønter, en af de tidligste er sølvdirakmen fra det 6. århundrede fvt..

Er kitharaen en harpe?

Kithara, Roman cithara, strengeinstrument, en af de to hovedtyper af antikke græske lyrer. … I latinske skrifter fra det tidlige kristne Europa refererede "cithara" ofte til harpen såvel som til overlevende former for lyren.

Hvem opfandt kitharaen?

Apollo's Lyre eller Kithara, er et musikinstrument opfundet af Hermes og givet til Apollo i bytte for Caduceus. Det blev ofte set ledsaget af Apollo eller muserne. Apollo fik tilnavnet "Citharoedus ".

Anbefalede: