Logo da.boatexistence.com

Var Hagia Sophia en moske?

Indholdsfortegnelse:

Var Hagia Sophia en moske?
Var Hagia Sophia en moske?

Video: Var Hagia Sophia en moske?

Video: Var Hagia Sophia en moske?
Video: Церковь. Мечеть. Собор Святой Софии. — Келли Волл 2024, Kan
Anonim

Hagia Sophia, officielt den hellige Hagia Sophia Grand Mosque, og tidligere Hagia Sophia-kirken, er et senantik sted for tilbedelse i Istanbul, designet af de græske geometre Isidore af Milet og Anthemius af Tralles.

Er Hagia Sophia en moske eller museum?

Oprindeligt bygget som en kristen-ortodoks kirke og tjente dette formål i århundreder, blev Hagia Sophia omdannet til en moske af osmannerne efter deres erobring af Konstantinopel i 1453. I 1934 blev den erklæret et museumaf den sekularistiske tyrkiske leder Mustafa Kemal Atatürk.

Hvad lavede Hagia Sophia i Tyrkiet?

Bygget for 1.500 år siden som en ortodoks kristen katedral, Hagia Sophia blev konverteret til en moske efter den osmanniske erobring i 1453. I 1934 blev det et museum og er nu et Unesco-verdensarvssted. Islamister i Tyrkiet har længe opfordret til at blive omdannet til en moske, men sekulære oppositionsmedlemmer modsatte sig flytningen.

Er Hagia Sophia den blå moske?

Indtil færdiggørelsen af Istanbuls Blå Moské i 1616 var Hagia Sophia hovedmoskeen i byen, og dens arkitektur inspirerede bygherrer af Den Blå Moské og flere andre rundt om i byen og verden. Efter afslutningen af 1. Verdenskrig i 1918 blev Det Osmanniske Rige besejret og delt af de sejrrige allierede.

Hvor meget koster det at komme ind i Hagia Sophia?

Der er ingen adgangsgebyr, når du kommer ind i Hagia SophiaDu bør tage dine sko af, før du går ind på gulvtæpperne i moskeen. Du bedes venligst vise respekt for daglige fem bønner (tjek bedetider herfra) i moskeen, for ikke at lave så meget larm, ikke at løbe og stå foran de mennesker, der beder.

Anbefalede: