Logo da.boatexistence.com

Er dansk og islandsk ens?

Indholdsfortegnelse:

Er dansk og islandsk ens?
Er dansk og islandsk ens?

Video: Er dansk og islandsk ens?

Video: Er dansk og islandsk ens?
Video: LAVER MIN EGEN *KO-FARM* I ISLANDS! - Ep 13 - Islands | Dansk Roblox med @TortenSkjold 2024, Kan
Anonim

Islandsk er et indoeuropæisk sprog, der hører til gruppen af nordgermanske sprog, for at være specifik. Denne gruppe omfatter også dansk, norsk, svensk og færøsk Af disse sprog er norsk og færøsk (t alt på Færøerne) de mest beslægtede med islandsk.

Er islandsk og dansk gensidigt forståelige?

Det er ikke gensidigt forståeligt med de kontinentale skandinaviske sprog (dansk, norsk og svensk) og er mere adskilt fra de mest udbredte germanske sprog, engelsk og tysk, end de tre er.

Hvilket sprog er islandsk tættest på?

Islandsk er det officielle sprog på Island. Det er et indoeuropæisk sprog og hører til den nordiske gren af de germanske sprog. Det ligner oldnordisk og nært beslægtet med norsk og færøsk, snarere end dansk eller svensk.

Er hollandsk og islandsk ens?

hollandsk, tysk og islandsk er alle fra samme sprogfamilie (germansk), så det vil være nemmere end at sige, hvis du kom fra et romansk sprog som fransk.

Er islandsk et uddøende sprog?

Sprogeksperter har advaret om, at det islandske sprog risikerer at dø ud i det moderne samfund Den udbredte brug af engelsk i landet, både til turisme og til stemmestyret elektroniske enheder, har langsomt reduceret antallet af personer, der taler islandsk, til mindre end 400.000.

Anbefalede: